Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g176g616kcal21.1g125g3.7g5.3g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g181g705kcal0.4g175.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.4g8.8kcal0.1g1.9g0.1g0g
Neilikka, annos 4g4.8g18kcal0.2g3.8g0.2g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 121g47kcal0.5g8.2g0.6g3.1g
Kananmuna kuorineen punnittu72g91kcal8g0.2g6.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 121g398kcal2.4g3.6g42.2g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g60g434kcal0.6g0.6g48.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g4636kcal66.6g637.6g203g16.8g
Valittu annoskoko738g2318kcal33.3g318.8g101.5g8.4g
Annoskoko puolitettuna369g1159kcal16.7g159.4g50.8g4.2g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666