Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g747kcal85.5g0g45g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta34g91kcal2.5g16.5g1.7g1.7g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen56g19kcal1.9g2.8g0g0g
Korppujauho 24g87kcal2.5g17.7g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g2063kcal200.2g74.4g106.4g6g
Valittu annoskoko738g1032kcal100.1g37.2g53.2g3g
Annoskoko puolitettuna369g516kcal50.1g18.6g26.6g1.5g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519