Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 199g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g199g618kcal5g149.5g1g14.9g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g199g678kcal5g165.4g1g4g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g112kcal0g0g12.5g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl20g68kcal2.8g11.2g1.3g2.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti32g162kcal8.1g10.8g9.3g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g3351kcal47.6g686g51g63.8g
Valittu annoskoko738g1675kcal23.8g343g25.5g31.9g
Annoskoko puolitettuna369g838kcal11.9g171.5g12.8g16g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049