Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g130kcal0.2g0.1g14.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen214g71kcal7.1g10.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai325g1138kcal39g230.9g6.8g9.8g
Hiiva, 50g36g22kcal4.7g0.4g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g72g42kcal6.4g3.6g0.1g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]72g100kcal10g10g2.4g34.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g3004kcal134.8g511g47.8g88.2g
Valittu annoskoko738g1502kcal67.4g255.5g23.9g44.1g
Annoskoko puolitettuna369g751kcal33.7g127.8g12g22.1g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427