Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1204g4575kcal6g78.3g481.6g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1324g4026kcal115.9g733.7g25.2g184.1g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.8g0g0.3g
Hunaja 963g3182kcal4.8g778.2g0g0g
Mustikka metsä- 3612g1590kcal18.1g231.2g21.7g119.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 229g766kcal0.1g186.7g0.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14784g28489kcal296g4061.8g1057.2g613.6g
Valittu annoskoko7392g14244kcal148g2030.9g528.6g306.8g
Annoskoko puolitettuna3696g7122kcal74g1015.5g264.3g153.4g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527