Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1923g2539kcal423.1g0g88.5g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK1202g1611kcal264.4g0g72.1g0g
Lanttu 1202g347kcal12g55.3g3.6g21.6g
Porkkana 1202g393kcal7.5g66.8g2.4g30.6g
Peruna, vanha, kuorittu 962g732kcal18.1g149g1.9g9.6g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g144g793kcal1.4g1.4g86.5g0g
Milbona Maito rasvaton721g238kcal23.8g35.3g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14784g13304kcal1500.6g615.6g510g123.6g
Valittu annoskoko7392g6652kcal750.3g307.8g255g61.8g
Annoskoko puolitettuna3696g3326kcal375.2g153.9g127.5g30.9g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403