Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g13g14kcal0.1g2.9g0g0g
Viinietikka 13g2.6kcal0g0.1g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g21g7.3kcal0.2g0.9g0.2g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g215kcal1g33g7.4g0.2g
Valittu annoskoko74g108kcal0.5g16.5g3.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna37g54kcal0.3g8.3g1.9g0.1g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.3g5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=319183