Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.7g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g29kcal1g4.2g1g0.8g
Valittu annoskoko74g14kcal0.5g2.1g0.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna37g7kcal0.3g1.1g0.3g0.2g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.8g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330