Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g5.3g4.6kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)3.3g13kcal0g0.2g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g31g10kcal0.1g2.2g0.1g0.6g
Sokeri 1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g11g7.7kcal1.3g0.4g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.4g15kcal0.1g0.1g1.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g242kcal6.2g37.4g6.8g2g
Valittu annoskoko74g121kcal3.1g18.7g3.4g1g
Annoskoko puolitettuna37g61kcal1.6g9.4g1.7g0.5g
Arvot/100g100g163kcal4.2g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500