Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 45g8.1kcal0.3g1.1g0.2g0.3g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g3.3g9kcal0.6g0g0.7g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.7g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g39kcal2g2.6g2g0.8g
Valittu annoskoko75g20kcal1g1.3g1g0.4g
Annoskoko puolitettuna37g10kcal0.5g0.7g0.5g0.2g
Arvot/100g100g26kcal1.3g1.7g1.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615