Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 7g49kcal0g0g5.5g0g
Hunaja 13g43kcal0.1g10.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Hasselpähkinä 3g20kcal0.4g0.1g1.9g0.5g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 28g10kcal0g2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g361kcal6g43.2g17.2g3g
Valittu annoskoko75g180kcal3g21.6g8.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna37g90kcal1.5g10.8g4.3g0.8g
Arvot/100g100g242kcal4g29g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623