Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 7.1g16kcal0.4g1.2g1g0.4g
Persilja 1.4g0.4kcal0g0g0g0.1g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Tomaatti 14g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kurkku 13g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 28g52kcal1.3g8.9g1.1g0.4g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.5g0.9kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g213kcal4g22.6g11.2g2.6g
Valittu annoskoko75g106kcal2g11.3g5.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna37g53kcal1g5.7g2.8g0.7g
Arvot/100g100g142kcal2.7g15.1g7.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500