Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g75g540kcal0g0g60g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 58g72kcal6.3g0.1g5.2g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Ruislese (10g)20g41kcal3g5.2g0.9g7.8g
Vehnäjauho, sunnuntai130g455kcal15.6g92.3g2.7g3.9g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Puolukka 150g58kcal0.7g10.2g0.7g3.9g
Maitorahka, Valio, 0,3125g81kcal13.7g5.2g0.4g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)100g65kcal3.2g4.8g3.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1480g3103kcal92.2g334.6g152.2g31.2g
Valittu annoskoko740g1552kcal46.1g167.3g76.1g15.6g
Annoskoko puolitettuna370g776kcal23.1g83.7g38.1g7.8g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557