Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g107g75kcal13.9g1.1g1.7g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g143g94kcal24.3g0g1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 71g236kcal1.4g2.1g25g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g29g8.9kcal0.4g2.1g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Kukkakaali 14g3.4kcal0.3g0.3g0g0.3g
Lanttu 21g6.2kcal0.2g1g0.1g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g4.3g31kcal0g0g3.4g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g5.4g20kcal0.1g4.9g0g0g
Valkoviini kuiva 36g25kcal0.1g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 3.9g12kcal0.4g1.3g0.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka5.4g4.4kcal0.2g1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1480g1060kcal83.2g34g64g5.8g
Valittu annoskoko740g530kcal41.6g17g32g2.9g
Annoskoko puolitettuna370g265kcal20.8g8.5g16g1.5g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609