Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g4993g1348kcal64.9g239.7g10g84.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g140g145kcal11g22.8g0.8g2.8g
Rypsiöljy 270g2384kcal0g0g269.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton140g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 110g335kcal10.4g14.8g25.8g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 200g685kcal20.4g139.8g2.4g7g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 799g2096kcal57g393.1g25.9g20g
Emmental juustoraaste valio749g2921kcal217.2g0g224.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14800g19888kcal762.6g1624.8g1118.4g233.2g
Valittu annoskoko7400g9944kcal381.3g812.4g559.2g116.6g
Annoskoko puolitettuna3700g4972kcal190.7g406.2g279.6g58.3g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877