Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Peruna, keskikokoinen 60g320g192kcal4.8g41.6g0.3g2.9g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 1000g340kcal11g54g2g29g
Vesi4800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14800g1771kcal53.6g332.4g9.8g120.2g
Valittu annoskoko7400g886kcal26.8g166.2g4.9g60.1g
Annoskoko puolitettuna3700g443kcal13.4g83.1g2.5g30.1g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064