Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 722g5236kcal8.6g2.9g586.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 704g2415kcal71.7g492.6g8.4g24.6g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)253g808kcal37.9g118.7g19.2g45.5g
Sokeri 1227g4980kcal0g1225.8g0g0g
Leivinjauhe 72g127kcal3.8g27.3g0g0.4g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g22g67kcal2.4g13g1.5g6.1g
Kananmuna kuoreton 794g1133kcal99.2g2.4g81.4g0g
Raparperi 3609g1215kcal24.9g198.5g3.6g50.5g
Kaneli, jauhettu, annos 2g14g38kcal0.5g11.5g0.5g7.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14832g32038kcal498g4185.4g1402.8g270g
Valittu annoskoko7416g16019kcal249g2092.7g701.4g135g
Annoskoko puolitettuna3708g8009kcal124.5g1046.4g350.7g67.5g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595