Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 70g507kcal0.8g0.3g56.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai145g509kcal17.4g103.2g3.1g4.4g
Sokeri 71g289kcal0g71.2g0g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Ruokasooda 2.8g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 56g17kcal1.6g2g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Raparperi 168g57kcal1.2g9.2g0.2g2.3g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 56g74kcal1.5g1.8g6.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g70g42kcal7g3g0.2g0g
Sokeri 48g193kcal0g47.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1484g3571kcal70.6g492.8g143.8g13.4g
Valittu annoskoko742g1785kcal35.3g246.4g71.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna371g893kcal17.7g123.2g36g3.4g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574