Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.5g
Sokeri 149g604kcal0g148.6g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasooda 2.5g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4g16kcal0g4g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g63g456kcal0.6g0.6g50g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g50g16kcal1.7g2.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g125g88kcal15g5g0.6g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g156g69kcal0.5g15.6g0.8g2.5g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1486g3556kcal76g536.4g117.2g14g
Valittu annoskoko743g1778kcal38g268.2g58.6g7g
Annoskoko puolitettuna372g889kcal19g134.1g29.3g3.5g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615