Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1400g4460kcal341.3g639.8g26.6g124.6g
Vesi, vesijohtovesi 5250g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Sipuli 210g64kcal2.6g10.1g0.4g3.6g
Pinaatti 525g70kcal8.5g2.1g1.6g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14840g9806kcal704.8g1304g127.2g270g
Valittu annoskoko7420g4903kcal352.4g652g63.6g135g
Annoskoko puolitettuna3710g2452kcal176.2g326g31.8g67.5g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385