Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2793g9582kcal284.6g1954.8g33.5g97.7g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)1031g3815kcal144.4g567.1g82.5g113.4g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%43g107kcal6g4.7g2.4g21.1g
Vesi, vesijohtovesi 3007g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g47g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen215g1547kcal0g0g171.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka215g1890kcal0g0g214.8g0g
Sokeri 52g209kcal0g51.5g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14848g34302kcal870g5156.2g1010.2g464.4g
Valittu annoskoko7424g17151kcal435g2578.1g505.1g232.2g
Annoskoko puolitettuna3712g8575kcal217.5g1289.1g252.6g116.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132979