Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2400g1128kcal43.7g171.8g22.1g30.2g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g3200g10560kcal384g2112g76.8g262.4g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 160g1415kcal0g0g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14856g26206kcal855.4g4567.6g517.8g585.2g
Valittu annoskoko7428g13103kcal427.7g2283.8g258.9g292.6g
Annoskoko puolitettuna3714g6552kcal213.9g1141.9g129.5g146.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021