Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 720g199kcal13.2g20.9g3.6g13.7g
Herkkusieni 480g76kcal10.1g1.4g1.6g7.2g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Kiinankaali raaka 100g720g130kcal11.5g16.6g2.2g16.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g60g12kcal0.4g2.3g0.2g0.8g
Fenkoli, tuore , annos 100g144g25kcal1.3g2.6g0.3g3.5g
Porkkana 384g126kcal2.4g21.4g0.8g9.8g
Voi 24g174kcal0.3g0.1g19.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g162kcal0g0g18g0g
Paprika, punainen144g37kcal1.3g6.6g0.6g2.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 120g29kcal2.2g2.6g0.4g2.8g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g120g132kcal9.6g24g0g6g
Vesi3600g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl240g816kcal4.8g7.2g84g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g240g552kcal15.6g116.6g3.1g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14868g5165kcal156.4g485g270.2g163.8g
Valittu annoskoko7434g2583kcal78.2g242.5g135.1g81.9g
Annoskoko puolitettuna3717g1291kcal39.1g121.3g67.6g41g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416