Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 200g56kcal2.4g8.1g0.4g4.2g
Porkkana 40g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g9g81kcal0g0g9g0g
Naudan paistijauheliha 7%60g83kcal11.4g0g4.2g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g495kcal29.4g26g27.6g11.6g
Valittu annoskoko744g247kcal14.7g13g13.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna372g124kcal7.4g6.5g6.9g2.9g
Arvot/100g100g33kcal2g1.7g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310806