Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g319g1213kcal17.2g102.2g79.8g5.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.7kcal0g0g0.6g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 240g545kcal45.5g0g40.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 48g37kcal0.9g7.4g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.4g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)80g132kcal2.4g3.2g12g0g
Kananmuna 50g(kpl)24g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g3952kcal139g228.8g270.8g15.4g
Valittu annoskoko744g1976kcal69.5g114.4g135.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna372g988kcal34.8g57.2g67.7g3.9g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176