Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)201g66kcal6.6g9.9g0g0g
Tuore hiiva20g14kcal3.1g0.1g0.1g2.6g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g201g704kcal28.2g112.6g15.1g20.1g
Juokseva hunaja 250g20g64kcal0.2g15.7g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g282g985kcal33.8g199.9g5.9g8.4g
Voi 20g146kcal0.2g0.1g16.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g3959kcal144.2g676.6g74.8g62.2g
Valittu annoskoko744g1979kcal72.1g338.3g37.4g31.1g
Annoskoko puolitettuna372g990kcal36.1g169.2g18.7g15.6g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440