Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Oliiviöljy 120g1061kcal0g0g120g0g
Tomaattimurska 3839g1129kcal21.5g203.5g7.7g72.9g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)108g108kcal8.1g18.4g0.5g2.3g
Sokeri 14g58kcal0g14.4g0g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 288g78kcal9g3.1g2.3g4.6g
Vesi2399g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14880g5623kcal97g641.2g262.4g172.6g
Valittu annoskoko7440g2812kcal48.5g320.6g131.2g86.3g
Annoskoko puolitettuna3720g1406kcal24.3g160.3g65.6g43.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766