Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)2011g664kcal66.4g98.5g0g0g
Tuore hiiva201g137kcal31g0.6g1.2g25.9g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g2011g7038kcal281.5g1126.1g150.8g201.1g
Juokseva hunaja 250g201g644kcal2g156.8g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2815g9853kcal337.8g1998.7g59.1g84.5g
Voi 201g1459kcal2.4g0.8g163.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14880g39587kcal1442.2g6763g749.2g623g
Valittu annoskoko7440g19793kcal721.1g3381.5g374.6g311.5g
Annoskoko puolitettuna3720g9897kcal360.6g1690.8g187.3g155.8g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440