Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1257g5655kcal81.7g754.1g263.9g39g
Voi 251g1823kcal3g1g204.3g0g
Vadelma 1508g620kcal15.1g61.8g12.1g55.8g
Sokeri 402g1632kcal0g401.8g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g503g1282kcal29.7g16.1g120.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 503g1660kcal10.1g15.1g175.9g0g
Liivatelehti, gelatiini2514g8772kcal2151.6g0g2.5g0g
Vesi503g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14880g42889kcal4582.4g2499.8g1557.6g189.6g
Valittu annoskoko7440g21444kcal2291.2g1249.9g778.8g94.8g
Annoskoko puolitettuna3720g10722kcal1145.6g625g389.4g47.4g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329584