Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen956g315kcal31.5g46.8g0g0g
Hiiva 80g59kcal10.5g0.9g0.3g5.5g
Sokeri 677g2748kcal0g676.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g16g50kcal1.8g9.6g1.1g4.5g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 526g750kcal65.7g1.6g53.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1657g5685kcal168.8g1159.8g19.9g58g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g239g1721kcal2.4g2.4g191.2g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)956g1816kcal3.8g439.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1593g892kcal135.4g79.7g3.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu637g382kcal6.4g28.7g25.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton96g20kcal0.3g1.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14880g28878kcal853.2g4894.2g590.2g136.2g
Valittu annoskoko7440g14439kcal426.6g2447.1g295.1g68.1g
Annoskoko puolitettuna3720g7220kcal213.3g1223.6g147.6g34.1g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817