Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g400g2640kcal0g0g296g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 800g213kcal26.4g24.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu504g635kcal55.4g1.5g45.4g0g
Sokeri 800g3247kcal0g799.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai880g3080kcal105.6g624.8g18.5g26.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)480g1776kcal67.2g264g38.4g52.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.6g0g0g
Leivinjauhe40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Raparperi, tuore1080g335kcal7.6g59.4g1.1g15.1g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g800g520kcal88g33.6g2.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 800g213kcal26.4g24.8g0g0g
Fruktoosi280g1120kcal0g280g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu504g635kcal55.4g1.5g45.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14896g29608kcal868.2g4415.8g894.4g189g
Valittu annoskoko7448g14804kcal434.1g2207.9g447.2g94.5g
Annoskoko puolitettuna3724g7402kcal217.1g1104g223.6g47.3g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316