Mustikkajäätelö

Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Maagic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt333g153kcal10.7g16g5g0g
Hermesetas-jauhe13g36kcal0.1g7g0g5g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 167g550kcal3.3g5g58.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g83g53kcal2.9g0.2g20.8g0g
Mustikka metsä- 150g66kcal0.7g9.6g0.9g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1490g1716kcal35.4g75.6g170g19.8g
Valittu annoskoko745g858kcal17.7g37.8g85g9.9g
Annoskoko puolitettuna373g429kcal8.9g18.9g42.5g5g
Arvot/100g100g115kcal2.4g5.1g11.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=250766