Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g419g130kcal5.2g30.6g0.8g13g
Sipuli (kuorittu)91g25kcal1.2g4.4g0.2g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.6g0.1g0.9g
Oliiviöljy 19g167kcal0g0g18.9g0g
Ruokakerma 5%, Valio105g68kcal1.6g4.4g5.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.2g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1491g916kcal19.8g107.8g50.4g31.2g
Valittu annoskoko746g458kcal9.9g53.9g25.2g15.6g
Annoskoko puolitettuna373g229kcal5g27g12.6g7.8g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297