Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g141g436kcal23.9g75.9g4.1g18.3g
Emmental, punaleima 17%98g285kcal33.5g0g16.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha197g327kcal37.4g0g19.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g25g228kcal0g0g25.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g169g34kcal1g6.4g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka34g36kcal0.3g8.4g0g0.4g
Oregano, kuivattu 0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1492g2713kcal193.6g184.4g132.8g43.4g
Valittu annoskoko746g1357kcal96.8g92.2g66.4g21.7g
Annoskoko puolitettuna373g678kcal48.4g46.1g33.2g10.9g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157