Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g3200g12160kcal172.8g1024g800g54.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.4g58kcal0g0g6.4g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2400g5461kcal456g0g408g0g
Peruna, vanha, kuorittu 480g365kcal9g74.4g1g4.8g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Maustepippuri, annos 1g4g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 200g55kcal2.8g2.2g0.4g16g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)800g1320kcal24g32g120g0g
Kananmuna 50g(kpl)240g302kcal26.4g0.7g21.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14914g39609kcal1393.8g2293.4g2715.8g155.2g
Valittu annoskoko7457g19804kcal696.9g1146.7g1357.9g77.6g
Annoskoko puolitettuna3728g9902kcal348.5g573.4g679g38.8g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176