Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 2398g841kcal110.8g46.8g7.2g60g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4197g1913kcal125.9g201.4g62.9g0g
Voi 120g870kcal1.4g0.5g97.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g411kcal12.2g83.9g1.4g4.2g
Kananmuna kuoreton 330g470kcal41.2g1g33.8g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 300g1120kcal66.9g0g95.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14928g11250kcal716.8g667.2g597.4g128.4g
Valittu annoskoko7464g5625kcal358.4g333.6g298.7g64.2g
Annoskoko puolitettuna3732g2813kcal179.2g166.8g149.4g32.1g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632