Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g124g177kcal15.4g0.4g12.7g0g
Sokeri72g292kcal0g71.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g189kcal5.6g38.5g0.7g1.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20g66kcal0g16g0g0.3g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g196g295kcal1g70.7g0.6g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g98g157kcal7.1g15.7g6.9g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 112g288kcal1.5g3.4g30.3g0g
Kiivi kuorittu 31g15kcal0g2.2g0.2g0.8g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 34g25kcal0.3g5.2g0.1g0.4g
Tomusokeri 1dl=60g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1494g3036kcal62g455.6g103g6.8g
Valittu annoskoko747g1518kcal31g227.8g51.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna374g759kcal15.5g113.9g25.8g1.7g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759