Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)111g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green126g411kcal30.3g61.9g1.3g15.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka14g1.5kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vesi421g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 35g311kcal0g0g35.1g0g
Viinietikka balsami8.4g2.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1494g1533kcal64.4g139.2g73.4g36g
Valittu annoskoko747g767kcal32.2g69.6g36.7g18g
Annoskoko puolitettuna374g383kcal16.1g34.8g18.4g9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212