Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 721g1428kcal19g5.5g139.8g48.3g
Voi 90g653kcal1.1g0.4g73.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 300g832kcal6g9g84.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1201g217kcal6.7g30g4.8g8.4g
Peruna, keskikokoinen 60g360g216kcal5.4g46.8g0.4g3.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g1801g504kcal10.8g107.2g3.6g45g
Vesi, vesijohtovesi 3002g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14952g7702kcal98g397.8g611.8g209.8g
Valittu annoskoko7476g3851kcal49g198.9g305.9g104.9g
Annoskoko puolitettuna3738g1926kcal24.5g99.5g153g52.5g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164