Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala75g241kcal11.3g44.3g2g7.5g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton10g32kcal2.3g1.1g2.1g0g
Voi vähäsuolainen 50g364kcal0.6g0.2g40.7g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 59g424kcal0.7g0.2g47.5g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g117g409kcal2g104.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 74g102kcal9.2g0.2g7.2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton20g64kcal4.6g2.1g4.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark50g266kcal4g16g21g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g100g120kcal2.8g4.5g10g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl142g483kcal2.8g4.3g49.7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark13g71kcal1.1g4.3g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1496g5215kcal82.8g378.6g380g15.2g
Valittu annoskoko748g2607kcal41.4g189.3g190g7.6g
Annoskoko puolitettuna374g1304kcal20.7g94.7g95g3.8g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045