Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 571g173kcal7.1g27.4g1.1g9.7g
Valkosipuli 29g31kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Voi 29g207kcal0.3g0.1g23.2g0g
Kesäkurpitsa zucchini 5710g1031kcal32g142.7g22.8g40g
Vesi, vesijohtovesi 571g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g428g1199kcal81.4g0g94.2g0g
Basilika, tuore 143g39kcal4.5g1.5g1.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14960g5358kcal255.2g352.8g285.2g105.2g
Valittu annoskoko7480g2679kcal127.6g176.4g142.6g52.6g
Annoskoko puolitettuna3740g1340kcal63.8g88.2g71.3g26.3g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015