Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala752g2405kcal112.8g443.5g19.5g75.2g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton100g321kcal23.2g10.5g20.8g0g
Voi vähäsuolainen 501g3635kcal6g2g407.4g0g
Sokeri 80g325kcal0g80.1g0g0g
Vesi301g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 585g4241kcal7g2.3g475.3g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1169g4093kcal19.9g1040.7g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 735g1019kcal91.9g2.2g72g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton200g641kcal46.3g21g41.7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark501g2656kcal39.6g160.4g210.5g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g1002g1203kcal28.1g45.1g100.2g1g
Kuohukerma,valio,2dl1420g4827kcal28.4g42.6g496.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark134g708kcal10.6g42.8g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14960g52150kcal827.6g3786.4g3800.8g152.4g
Valittu annoskoko7480g26075kcal413.8g1893.2g1900.4g76.2g
Annoskoko puolitettuna3740g13038kcal206.9g946.6g950.2g38.1g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045