Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore2243g381kcal13.5g56.1g9g15.7g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g1282g2115kcal256.3g0g128.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g481g135kcal2.9g28.6g1g12g
Sipuli (kuorittu)481g130kcal6.2g23.1g1g8.2g
Basilika, tuore 32g8.7kcal1g0.3g0.3g0.5g
Tomaattimurska 1282g377kcal7.2g67.9g2.6g24.4g
Tomaattisose tomaattipyree 144g110kcal6.5g18.6g0.3g1.4g
Ketsuppi, Heinz64g66kcal0.6g15.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 38g42kcal3g6.3g0.2g0.8g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g801g1963kcal144.2g4.8g152.2g0g
Mozzarella juustoraaste, valio320g929kcal83.3g0g67.3g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen320g64kcal1.9g12.2g1g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14976g12638kcal1053.2g466.6g726.4g136.6g
Valittu annoskoko7488g6319kcal526.6g233.3g363.2g68.3g
Annoskoko puolitettuna3744g3160kcal263.3g116.7g181.6g34.2g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171