Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)26g5.3kcal0g1.7g0g0g
Valkopippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0g0.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g141g90kcal4.9g0.3g35.2g0g
Voi 440g3189kcal5.2g1.8g357.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1498g6600kcal21g10.6g785.2g1.2g
Valittu annoskoko749g3300kcal10.5g5.3g392.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna375g1650kcal5.3g2.7g196.3g0.3g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164