Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 105g132kcal11.5g0.3g9.5g0g
Sokeri 149g604kcal0g148.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 102g351kcal10.4g71.7g1.2g3.6g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g53g24kcal1.7g2.5g0.8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 70g93kcal1.8g2.2g8.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g70g41kcal6.3g3.5g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 158g56kcal0.3g11.2g0.1g3.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.5g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1498g3149kcal65.4g489.2g97.4g13.6g
Valittu annoskoko749g1575kcal32.7g244.6g48.7g6.8g
Annoskoko puolitettuna375g787kcal16.4g122.3g24.4g3.4g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748