Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 56g61kcal4.5g9.2g0.3g1.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g15g135kcal0g0g15.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g56g158kcal10.7g0g12.4g0g
Timjami 1.7g4.8kcal0.2g0.5g0.1g0.6g
Persilja 34g9kcal0.5g0.4g0.1g2.7g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g451g541kcal11.3g27g40.6g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1498g2031kcal62g116.6g138.4g28g
Valittu annoskoko749g1016kcal31g58.3g69.2g14g
Annoskoko puolitettuna375g508kcal15.5g29.2g34.6g7g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122