Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu0.4g3.8kcal0g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g28g6.5kcal0.4g1g0.1g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g0.7g1.6kcal0g0.2g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl14g48kcal0.3g0.4g4.9g0g
Katkarapu 25g17kcal3.7g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g160kcal9.2g4.2g11.6g0.2g
Valittu annoskoko75g80kcal4.6g2.1g5.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna38g40kcal2.3g1.1g2.9g0.1g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.8g7.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528