Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 8.7g62kcal0.1g0g7g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sokeri5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 21g6.3kcal0.6g0.8g0g0g
Puolukka 8.7g3.4kcal0g0.6g0g0.2g
Raparperi 7g2.4kcal0g0.4g0g0.1g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g333kcal5.6g43.2g14.4g2g
Valittu annoskoko75g167kcal2.8g21.6g7.2g1g
Annoskoko puolitettuna38g83kcal1.4g10.8g3.6g0.5g
Arvot/100g100g222kcal3.7g28.7g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068