Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)38g9kcal0.4g2.1g0g0.5g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana151g76kcal1.4g6g5g1.6g
Valittu annoskoko75g38kcal0.7g3g2.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna38g19kcal0.4g1.5g1.3g0.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471