Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.2g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Lehtiselleri 6.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g0.8g0.7kcal0g0g0.1g0g
Hauki 6.2g5.2kcal1.1g0g0.1g0g
Katkarapu 6.2g4.3kcal0.9g0g0.1g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)0.9g2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Pekoni rasvainen 0.9g3.5kcal0.1g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana151g64kcal4.8g2.2g3.4g1g
Valittu annoskoko75g32kcal2.4g1.1g1.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna38g16kcal1.2g0.6g0.9g0.3g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000